Huurtoeslag aanvragen

Huurtoeslag kan worden aangevraagd of gewijzigd via Mijn toeslagen, een persoonlijke webpagina voor toeslagen. Hier dient men in te loggen met een eigen DigiD-inlogcode. Voor de aanvraag of eventuele vragen over de toeslag is het mogelijk om te bellen met de Belastingtelefoon. Voor het aanvragen van de huurtoeslag kan er op de website van de Belastingdienst een proefberekening worden gemaakt. Het is altijd mogelijk huurtoeslag aan te vragen over hetzelfde jaar.
Huurtoeslag over 2012 kan nog worden aangevraagd tot 1 september 2013. Voor voorgaande jaren geldt dat het aanvragen van huurtoeslag enkel mogelijk als u, uw partner of huisgenoot uitstel voor de aangifte inkomstenbelasting van dat jaar heeft. De zorgtoeslag kan worden aangevraagd tot de datum dat het uitstel afloopt. Voor voorgaande jaren kunnen andere voorwaarden en inkomensgrenzen gelden.


huurtoeslag aanvragen

Altijd huurtoeslag aanvragen?

Huurtoeslag aanvragen kan natuurlijk altijd. Of u huurtoeslag krijgt is natuurlijk afhankelijk van meerdere factoren. De belangrijkste hierbij is de hoogte van uw inkomen. Wij raden u aan om altijd een proefberekening te maken. Hierbij kunt u snel en eenvoudig nagaan of u in aanmerking komt voor een huurtoeslag.
Huurtoeslag aanvragen is natuurlijk te allen tijde kosteloos en vrijblijvend. Aanvragen mag dus wel altijd.Hulp bij het huurtoeslag aanvragen

Veel mensen worden al nerveus als er een brief binnenkomt van de Belastingdienst, of tegenwoordig een email. Daarom kan het verstandig zijn om een professional hiernaar te laten kijken. Huurtoeslag.nl kan u tegen een kleine vergoeding helpen met het huurtoeslag aanvragen. Dit kan u rust geven, en ervoor zorgen dat u geen toeslagen laat liggen. Het aanvragen van de professionele hulp kan binnen enkele minuten en is zeker niet iets om u voor te schamen. Zij kunnen u overigens ook gelijk adviseren of er nog meer toeslagen zijn waar u mogelijkerwijs recht op zou kunnen hebben.

Wanneer weet u of u in aanmerking komt?

Huurtoeslag aanvragen is 1. Het krijgen van huurtoeslag is natuurlijk weer heel iets anders. Voordat u huurtoeslag gaat aanvragen wilt u natuurlijk het liefst al weten of u in aanmerking kunt komen voor de huurtoeslag. Met de berekeningstool kunt u eenvoudig en snel nagaan of huurtoeslag aanvragen voor u zin heeft.