Hoogte huurtoeslag

De hoogte van de huurtoeslag is afhankelijk van de hoogte van het inkomen van de aanvrager, eventuele toeslagpartner of medebewoner(s) en de hoogte van de huur. Voor de hoogte van het inkomen bestaan er inkomensgrenzen. Tot een bepaald inkomen is er recht op huurtoeslag. Hoe hoger het inkomen, hoe lager de toeslag. Naast het inkomen is ook de hoogte van de huur van belang.
Het recht op huurtoeslag bestaat maar tot een bepaalde huurprijs. De maximale hoogte van de huurprijs is ook weer leeftijdsafhankelijk. Tot de leeftijd van 23 jaar geldt een ander maximum. Bij de berekening van de huurtoeslag wordt uitgegaan van kale huurprijs. Servicekosten dienen wel bij de kale huurprijs worden opgeteld. Een proefberekening van de huurtoeslag kan worden gemaakt op de website van de Belastingdienst.Hoogte huurtoeslag berekenen

Op de website van de belastingdienst kunt u proefberekeningen maken om na te gaan wat in uw situatie van toepassing is. De hoogte huurtoeslag wordt ieder jaar geindexeerd, en kan hierdoor hoger, of lager worden. Als u de huurtoeslag eenmaal heeft aangevraagd is het niet nodig om ieder jaar opnieuw een aanvraag te doen voor uw huurtoeslag. Wel is het van belang om de toeslag zelf ook in de gaten te houden. Gaat u veel meer verdienen? Dan is het raadzaam om een nieuwe berekening te gaan maken om na te gaan of u nog steeds recht heeft op de huurtoeslag. Vind u het lastig om de hoogte huurtoeslag zelf te bereken? Of geeft u het gewoon liever uit handen? Via onderstaande banner kunt u dit eenvoudig laten regelen.


hoogte huurtoeslag

Grote wijzigingen in uw inkomen? Direct berekenen

Heeft u een grote wijziging in uw inkomen? Dan raden wij u aan om direct opnieuw een berekening te maken. Als u de te hoge huurtoeslag gewoon door laat lopen loopt u een groter risico dat u de teveel ontvangen toeslagen weer terug moet betalen. En dat kan aardig oplopen als er een grote wijziging in uw inkomen is.